E-handel och olika CMS

E-handel och olika CMS

Allt fler konsumenter köper merparten av sina produkter online vilket har gjort att e-handel blivit en självklar del hos de flesta säljande företag. Det har i sin tur bidragit till den ökade efterfrågan på anpassningsbara CMS-lösningar specifikt utformat för e-handel. En välbyggd e-handelsplattform ska leda besökaren till en snygg och lättnavigerad sajt samtidigt som själva CMS-systemet är byggt för att underlätta för företaget som driver e-handeln.

Ett anpassat CMS för din e-handelssajt

CMS är en förkortning av Content Management System och är helt enkelt ett datasystem som hjälper till att publicera och behandla innehåll på en webbplats. Följaktligen bistår systemet dig att automatisera saker du normalt skulle ha varit tvungen att lägga ner mycket manuellt arbete på. Ett CMS som är anpassat för e-handel kan till exempel underlätta när det kommer till att uppdatera lagersaldo, och vara behjälpligt när du vill lägga till eller ta bort produkter på sajten. Har du ett bra CMS blir också kundens köpupplevelse bättre, vilket möjliggör ökade försäljningssiffror.

Med rätt CMS kan du anpassa din sajt till att bli så som du vill ha den och kan bland annat lägga till olika innehållsstrategier för att smidigt kunna optimera dess innehåll på ett kvalitativt plan. Vill du till exempel optimera din e-handelssida så att den rankar högt i sökmotorerna och på så vis generera mer trafik och kunder till sidan är det viktigt att du har en CMS-lösning med stöd för detta.

E-handelsplattformar för webbshoppar

Idag finns det åtskilliga e-handelsplattformar att välja bland när du vill utveckla en bra e-handelssida. Några vanliga exempel är:

  • Magento
  • WooCommerce
  • WordPress

Vissa plattformar kan dessutom kombineras och kompletteras för bästa resultat. WooCommerce gifter sig till exempel väldigt bra i kombination med WordPress för att bygga en unik e-handelssajt. Du skaffar då ett WooCommerce-tillägg för att utöka din befintliga WordPress-sajt och omvandlar den till en inspirerande e-butik med designtema, kreativ bakgrund och upplägg som lämpar sig för just ditt varumärke. Plattformen underlättar även för order- och kundhanteringar med mera.

Samtliga e-handelsplattformar har stor potential att utvecklas genom att använda CMS-systemet som ramen och sedan fylla innehållet och anpassa det med egna unika koder och på så vis få en skräddarsydd e-handelssajt. Detta är något vi på Developers Shore har stor erfarenhet inom. Våra utvecklare har förmåga att både se den tekniska och den konstnärliga biten och därigenom gå dina behov till mötes.

Få ett utvecklat e-handelssystem med Developers Shore

På Developers Shore kan vi hjälpa dig att utveckla en unik e-handelssida där ditt företag och era produkter visar sig från sin bästa sida, oavsett om din verksamhet är av större eller mindre storlek. Våra utvecklare sätter sig in i alla typer av branscher. Vi arbetar oftast med de plattformar som nämns ovan, men sträcker oss givetvis längre då vår kompetens omfattar många olika e-handelslösningar. Vidare tar vi också fram en CMS-lösning som ger dig fullskalig hantering av webbplatsen.

Vårt syfte är att finna en balans mellan lätthanterlig användarvänlighet och kreativt innehåll för besökaren i syfte att attrahera fler kunder och samtidigt låta dig genomföra förändringar på ett säkert och effektivt sätt.

Grafisk bild av man vid laptop med en robotarm som kommer ut från skärmen

Behöver du skala upp ditt tech-team? Vi hjälper dig hela vägen fram i mål.

Fyll i formuläret

Träffa utvecklare

Börja jobba

Behöver du skala upp ditt tech-team? Vi hjälper dig hela vägen fram i mål.